VERWACHT

Op deze pagina vindt u een overzicht van titels die wij de komende tijd verwachten te vertonen – wij houden hierbij een slag om de arm, want nog niet alles ligt vast. Maar het overzicht biedt u hoe dan ook iets om naar uit te kijken.

 

A Land imagined (Siew Hua Yeo)

Lok, een oververmoeide rechercheur op de rand van zijn pensioen, onderzoekt in Singapore de verdwijning van een Chinese bouwvakker, nadat deze Wang plotseling niet meer op de bouwplaats verscheen. Lok en een collega duiken in Wangs leven om te achterhalen wat de man is overkomen. Daarmee betreden ze een voor hen onbekend deel van de stad: waar anonieme bouwvakkers in armoedige pensions leven, rondom eindeloze rijen hijskranen in de nacht. Het leger van onzichtbare, rechteloze en onderbetaalde migranten dat niettemin het nieuwe Singapore helpt verrijzen. Winnaar van de Gouden Luipaard op het filmfestival van Locarno.

Hellhole (Bas Devos)

Het verhaal speelt zich af in 2016 tijdens de nasleep van de terroristische aanslagen in Brussel. De huisarts Wannes ontmoet tijdens zijn werk diverse personen, waaronder de Marokkaanse Mehdi en de Italiaanse kokkin Alba, die met haar heimwee omgaat door middel van drugs en one-night stands. Ook is er Samira, een goede vriendin van Wannes. Samen pogen ze hulp te bieden aan daklozen.

In 2020 gaan we proberen ook de andere twee speelfilms te vertonen van Bas Devos. Hij is misschien wel het grootste talent wat er vandaag de dag in Belgiƫ rondloopt.