Vacature Projectie – Operateur (m/v)

Als operateur ben je verantwoordelijk voor het technisch gedeelte van een filmvertoning. Je bent een uur voor de voorstelling aanwezig om de filmzaal klaar te maken en de juiste film klaar te zetten. Je controleert vooraf het volume, regelt de belichting en zet een muziekje op tot aanvang van de voorstelling die jij start. Na de voorstelling regel je de belichting en brengt de zaal weer in de staat waarin je hem aantrof.

Tijdens de voorstelling kijk je de film en ben je de eerste persoon die reageert als er iets in de zaal gebeurt. Onze operateurs krijgen overigens een BHV-cursus waarin geleerd wordt wat te doen bij calamiteiten.

Wat we van je verwachten

Het technisch gedeelte van je werk vereist geen specifieke voorkennis, maar het is belangrijk dat je je vertrouwd kunt maken met de bediening van de apparatuur voor licht en geluid, en basale vaardigheden hebt in de omgang met een computer. Echt moeilijk is het niet. Je wordt rustig ingewerkt en als je er klaar voor bent, begin je zelfstandig aan je diensten.

Soms kan er wel eens iets misgaan en dan is het nodig dat je het hoofd koel houdt en rustig naar een oplossing zoekt. Er is altijd iemand bereikbaar voor telefonische ondersteuning, dus je staat er niet alleen voor.

Je functie is belangrijk: zonder jou, geen voorstelling. We verwachten dan ook dat je je van deze verantwoordelijkheid bewust bent.

Ook zul je enige feeling moeten hebben met “theater”, bijv. bij de beslissing wanneer je tijdens de aftiteling het licht weer aandoet. We zijn een klein filmhuis, waardoor de afstand tot ons publiek wat kleiner is en je voor of na de voorstelling een praatje kunt maken. Affiniteit met cinema is natuurlijk ook een pré.

We roosteren steeds per 2 maanden in en daarbij wordt rekening gehouden met je wensen. We verwachten dat je minimaal 2 diensten per maand draait, maar streven naar een inzet van een dienst per week. Je dienst zal maximaal 4 uur duren en tot uiterlijk 23:00u.

Wat we bieden

Als operateur kun je zelfstandig werken zonder dat je er helemaal alleen voor staat. Als vrijwilliger van het filmhuis  krijg je een pasje waarmee je alle voorstellingen gratis kunt bezoeken. We organiseren twee keer per jaar een uitstapje voor alle vrijwilligers. Bovendien staat een door het filmhuis betaalde BHV-cursus goed op je c.v.

Interesse?

Bel of mail naar 045-511 81 78  of info@filmhuisdespiegel.nl