Speciale voorstellingen

Verhalen verbinden mensen. We kunnen ervan leren. Of ze geven ons steun; er zijn andere mensen die soortgelijke dingen meemaken. In films wordt dit vaak op een bijzondere manier aan de orde gesteld.

Filmhuis De Spiegel is een podium voor eigentijdse filmkunst en klassiekers.
Maar Filmhuis De Spiegel is meer: het biedt programma’s die van betekenis zijn voor de bewoners en organisaties in de omgeving. En het is een levendige culturele ontmoetingsplek.

Op verzoek vertonen we films voor scholen, medewerkers van organisaties of instellingen. Er is een groot aanbod van documentaires en speelfilms rondom een aansprekend thema of speciaal geselecteerd voor een bepaalde doelgroep.

Soms is er een interessante inleiding voorafgaand aan de film of is de regisseur of een acteur aanwezig om vragen te beantwoorden (Q&A). In de pauze of na afloop van de film kunt u met een drankje napraten in de foyer.

Zo’n vier keer per jaar organiseren we bijvoorbeeld een avond voor medewerkers uit de zorg en mantelzorgers in samenwerking met het Netwerk Palliatieve Zorg Parkstad, zoals binnenkort de film Garden of Life op maandag 11 juni. Ook hebben we voorstellingen verzorgd voor medewerkers van de gemeente Heerlen, APG Young, de Zorgacademie en met Heerlen Mondiaal, Comité 4/5/ mei, VLot en Amnesty Parkstad zijn er regelmatig voorstellingen over maatschappelijke en derde wereld problematieken.

Wij adviseren u graag over de te vertonen films (documentaire of speelfilm) en kunnen een inleider regelen. Ook kunnen we de catering verzorgen.

Heeft u in uw vereniging, school of onderneming behoefte aan deskundigheidsbevordering, discussie of gewoon een gezellig uitstapje, neem contact met ons op per mail.