DMFF#8

trailer

Dutch Mountain Film Festival #8

Programma Festivalweek 31 oktober-9 november 2018

Film kijken op hoog niveau

Nederlandse hoogste filmfestival door Nederlands hoogst gelegen filmhuis

Steile heuvels, holle wegen, dalen met snelstromende beken, schilderachtige vakwerkhuizen en een soms onverstaanbaar maar aangenaam dialect: Zuid-Limburg is een stukje buitenland in Nederland. Hier beginnen de bergen, dít is het decor voor het Dutch Mountain Film Festival, dat Filmhuis de Spiegel organiseert samen met de stichting Moving Mountains.

Bekijk het volledige programma op http://dmff.eu

Op dit meerdaagse festival staan berglandschappen en bergculturen centraal. Uit de documentaires en speelfilms spreekt liefde voor het landschap, ontzag voor de natuur, betrokkenheid bij moeder aarde en nieuwsgierigheid naar verre en minder verre bergculturen. Ieder jaar leidt dit tot een interessant programma met historische filmverslagen, spannende docudrama’s, reportages over avontuurlijke expedities en experimentele outdoorprojecten en bijzondere arthousefilms. De beste films worden bekroond met de DMFF Award. 

Het filmprogramma wordt aangevuld met een lezingen, workshops, tentoonstellingen, clinics, een bergrun in bergdorpje Vijlen en een wielertocht van het hoogste punt van Nederland naar het hoogste punt van België. Een uitgelezen aanleiding, kortom, voor zowel de fanatieke bergmens als de filmliefhebber om een bezoek te brengen aan Nederlands hoogste filmfestival.

ROYAL THEATER
Hoofdlocatie

Stationsplein 5
6411 NE Heerlen

FILMHUIS DE SPIEGEL

Bongerd 18
6411 JM Heerlen
www.filmhuisdespiegel.nl

SCHUNCK*

Expositie Nomadic Mountains
Bongerd 18
6411 JM Heerlen
www.schunck.nl

MAANKWARTIER

Foto- en Cartoonexpositie
Stationsplein
6411 NE Heerlen