Isle of Dogs

Duitsland/Verenigde Staten, 2018 / 102 minuten
Let op met kinderen tot 6 jaarAngst
Regie: Wes Anderson
Met: Scarlett Johansson, Bryan Cranston, Frances McDormand, Bill Murray, Edward Norton, Tilda Swinton, Ken Watanabe
Ondertitel: Nederlands

Een Amerikaanse stop-motion animatiefilm.

De boodschap aan de kijker is dat honden te goed zijn voor de mens. Ze zijn loyaal en ze zullen alles doen voor hun baasje. Ook de honden die verbannen zijn naar het Hondeneiland: ze zijn allemaal schattige trouwe viervoeters. Een vrij eenvoudig, hartverwarmend verhaal. Ondanks de barre omstandigheden blijven de honden trouw aan hun baasjes. Ook de jonge piloot, die op zoek is naar zijn hond, is net zo trouw aan zijn huisdier. Beeldige animatie, die blijft verrassen. De honden zien er allemaal prachtig uit, elke hond heeft zijn eigen kenmerken. Symmetrische decors, die heel goed aansluiten bij het sprookjesachtige karakter van het verhaal.

Toch zit er ook een donker randje aan deze film. De burgemeester doet met zijn hatelijke taal denken aan Donald Trump en de gedeporteerde honden verwijzen naar de Holocaust.

De eigen stijl van Anderson komt in elke film terug en hypnotiseert telkens weer zijn publiek. Door de sprookjesachtige sfeer, de kleuren, de symmetrische beelden wordt elke film weer een eigen schilderij van Anderson. Als je zijn vorige films als Fantastic Mr. Fox, The Royal Tenenbaums en The Life Aquatic with Steve Zissou hebt gewaardeerd, zul je deze ook niet willen missen. (M.v.H.)

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

★★★★★ Filmtotaal - "....weergaloos maatschappijkritisch avontuur vol vaart, humor en ouderwetse charme"
★★★★☆ VPRO Cinema - "Nodigt uit tot herkijken"
★★★★☆ The Guardian - "Hondensprookje met gek soort schoonheid"
★★★★☆ Filmvandaag.nl - "Een aanrader voor elke hondenliefhebber"
★★★★☆ De Morgen - "Prachtanimatie om van te kwispelen"