Radiance

Japan, 2017 / 101 minuten
Let op met kinderen tot 6 jaarGeweld
Regie: Naomi Kawase
Met: Masatoshi Nagase, Ayame Misaki, Tatsuya Fuji e.a.
Ondertitel: Nederlands

Fijnzinnig Japans drama zoals alleen Naomi Kawase dat kan maken, over herinneringen, het accepteren van verlies en de zoektocht naar schoonheid. Haar elegante film draaide in de competitie van het Cannes filmfestival en won daar de Oecumenische Juryprijs.

De gerenommeerde Japanse regisseur Naomi Kawase (o.a. The Mourning Forest, An, Still the Water) volgt in haar nieuwste film Misako, een gepassioneerd schrijfster van audiobeschrijvingen voor slechtzienden. Tijdens een filmvertoning met testpubliek worstelt ze met het perfectioneren van haar woorden en krijgt ze de wind van voren van de fotograaf Masaya, die langzaam zijn gezichtsvermogen verliest. Zijn fotografische werk brengt bij Misako allerlei herinneringen naar boven. Samen leren ze de wereld om hen heen met andere ogen te zien en gaan ze op de tast op zoek naar houvast en schoonheid in een vergankelijke wereld. Zoals een van de personages zegt: 'Niets is mooier dan wat onder onze ogen verdwijnt.' (M.E.B.)

Interview met regisseuse Naomi Kawase.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

★★★★☆ NRC Handelsblad - "rijke film...ontroerend verhaal...po√ętisch..."
★★★★☆ Volkskrant - "Zachtmoedig en fijnbesnaard...soundtrack is geweldig...Kawase zet de zintuigen op scherp en laat je daardoor net even anders kijken...volledig oprecht...haar ambitie heeft ontegenzeglijk iets onweerstaanbaars."