Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Groot-Brittannië/Verenigde Staten, 2017 / 115 minuten
Let op met kinderen tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruik
Regie: Martin McDonagh
Met: Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell

Deze film wordt vertoond in Theater Landgraaf.

Een donker en komisch drama van Oscar winnaar Martin McDonagh (In Bruges).

Nadat er maanden voorbijgaan zonder dat er een dader wordt gevonden in de moordzaak van haar dochter, neemt Mildred Hayes (Oscarwinnares Frances McDormand) een gedurfde stap. Ze laat drie controversiële boodschappen op reclameborden plaatsen langs de weg richting haar dorp, gericht aan het gerespecteerde politiehoofd, William Willoughby (Oscar genomineerde Woody Harrelson). Wanneer politieagent en tweede in lijn Dixon (Sam Rockwell), een onvolwassen moederskindje met een voorliefde voor geweld, erbij betrokken raakt, wordt de strijd tussen Mildred en Ebbings ordehandhaving alleen maar heftiger.

Niet voor niets plaatst regisseur McDonagh zijn verhaal ergens in de beginjaren 2000. Juist die plaatsing in het verleden geeft de film een grote zeggingskracht over het heden. ‘All this anger just begets more anger’, zegt iemand, en dat is waar de film om draait: hoe een gebrek aan gerechtigheid leidt tot woede, en hoe die woede vervolgens de gerechtigheid onmogelijk maakt. McDonagh schetst het startpunt voor de neerwaartse spiraal die de wereld heeft gebracht waar hij nu is. (M.E.B.)

Awards
4 Golden Globe voor o.a. beste film en beste actrice
‘Beste Scenario’ tijdens het filmfestival van Venetië.

Tijden & Tickets

  • Zo. 22 September / 20:00 uur

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

Deze film wordt vertoond in Theater Landgraaf.
Reserveren kan via hun website of op nummer 045-5310929, iedere werkdag dus 10.00 en 12.00 uur.

★★★★☆ Volkskrant - "Een western die laat zien hoe onrecht nietsontziende woede kan ontketenen, past perfect bij deze tijd. De harde humor van McDonagh en de komische timing van de acteurs maken het compleet"
★★★★☆ NRC - "Francis McDormand schittert als actievoerende, rouwende moeder in een gitzwarte geweldskomedie’"