Les Uns et les Autres

Frankrijk, 1984 / 184 minuten
Let op met kinderen tot 12 jaarGeweldAngstGrof taalgebruikDrugs- en/of alcoholmisbruikDiscriminatie
Regie: Claude Lelouch
Met: Robert Hossein, Nicole Garcia en Geraldine Chaplin

Les Uns et les Autres volgt de levens van vier muzikale stellen en hun kinderen tussen 1936 en 1980, het jaar waarin de Amerikaanse Glenn en Suzan, Simon en Anne uit Parijs, de Duitse Karl en Madga en het Russische koppel Boris en Tatjana elkaar treffen op een UNICEF-gala.

Regisseur Claude Lelouch schreef zelf het scenario voor zijn ambitieuze liefdesbetuiging aan de kunst, waarin hij in grote lijnen de levens van de vier muzikale stellen en hun kinderen volgt. Kunst, en dan vooral muziek is wat de personages – werkzaam in de jazz, het variété, de klassieke muziek en het ballet – bindt, ondanks de grote verschillen in levensloop. Zelfs in de zwartste episodes van hun levens was er altijd de muziek die houvast bood. Claude Lelouch bracht voor dit epische drama een aansprekende cast op de been, met onder meer James Caan, Fanny Ardant, Geena Davis en Geraldine Chaplin.

Claude Lelouch's doorleefde portret maakte bij verschijning in 1981 grote indruk, vooral door de finale met de wervelende choreografie van Maurice Bejart op de opzwepende klanken van Maurice Ravels Boléro.

Bijzonderheden
We vertonen de gerestaureerde versie van 184 minuten met pauze.

De film is tevens onderdeel van Literatour de France. Op vertoon van je ticket kun je gratis naar het middagprogramma (aanvang 16.00), bestaande uit film, poëzie en muziek. Meer informatie over Literatour de France vind je op onze website onder programma.

Tijden & Tickets

Kaartjes worden 15 minuten gereserveerd in het winkelmandje.