De Brief Die Nooit Verzonden Werd

Russische Republiek, 1960 / 93 minuten
Let op met kinderen tot 12 jaarAngst
Regie: Michail Kalatozov
Met: Boris Kozhukhov, Galina Kozhakina en Tatjana Samojlova

Een geologisch expeditieteam, bestaande uit drie mannen en een vrouw, gaat in Siberië op zoek naar diamanten. Nadat ze de kostbare edelstenen hebben gevonden, blijken ze niet weg te kunnen vanwege een bosbrand. In één van de hoofdrollen Tatjana Samojlova, de actrice uit Als De Kraanvogels Overvliegen en op dat moment hard op weg om een van de nieuwe sterren van de Sovjet-cinema te worden.

De Brief Die Nooit Verzonden Werd lijkt op het eerste gezicht een avonturenfilm in de sociaal-realistische traditie, maar gaandeweg neemt de film een andere wending. De Sovjet-mens blijkt niet opgewassen tegen de ontketende Siberische natuur, wanneer een enorme bosbrand het viertal dwingt tot een vlucht voor hun leven.

Cameraman Sergei Urusevsky is ook nu weer in zijn element, met virtuoos gebruik van de handcamera in de scènes waarin de geologen zich een weg banen door de brandende taiga. De jonge Andrej Tarkovski probeerde vergeefs hem te strikken voor De Jeugd Van Ivan, maar liet zich wel door hem inspireren voor de vormgeving van zijn speelfilmdebuut. De film was onderdeel van de Gouden Palm-competitie in Cannes en is onlangs digitaal gerestaureerd.

Bijzonderheden
Een éénmalige, unieke voorstelling die je gezien moet hebben.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!