Bigger Than Us

Frankrijk, 2020 / 96 minuten
Niet schadelijk / Alle leeftijden
Regie: Flore Vasseur
Met: Melati Wijsen, Mary Finn en Memory Banda

De Nederlands-Indonesische Melati Wijsen komt al jaren in actie tegen plasticvervuiling en met groot succes; op jonge leeftijd is ze erin geslaagd het eiland Bali vrij te maken van plastic tasjes. Samen met Melati staat er een krachtige generatie op die als doel heeft de wereld te herstellen.

Bigger Than Us toont de intrigerende en ontroerende reis van Melati waarbij ze andere jonge changemakers ontmoet die hun leven wijden aan een betere toekomst. Zij zetten zich in voor onder meer mensenrechten, het klimaat, vrijheid van meningsuiting en toegang tot onderwijs en voedsel. Van de sloppenwijken van Rio tot afgelegen dorpen in Malawi, op geïmproviseerde boten aan de kust van het eiland Lesbos tot Indiaanse ceremonies in de bergen van Colorado.

In een tijd waarin alles uit elkaar lijkt te vallen, laten deze jonge changemakers op inspirerende wijze zien dat iedereen een verschil kan maken voor een betere wereld. Bigger Than Us van regisseuse Flore Vasseur werd mede geproduceerd door actrice Marion Cotillard en werd geselecteerd voor het Filmfestival van Cannes in een speciaal klimaat-programma.

Bijzonderheden
Het grootste documentaire filmfestival ter wereld komt dit jaar weer naar Filmhuis De Spiegel. Onder de naam IDFA Extended zie je vijf hoogtepunten uit de line-up van het International Documentary Filmfestival Amsterdam. Op donderdag 02 december starten we met openingsdocumentaire Four Journeys van Louis Hothothot.

Het gehele programma:

02 december: (14.00) Four Journeys (Louis Hothothot)
03 december: (14.00) Cow (Andrea Arnold)
04 december: (13.00) Bigger Than Us (Flore Vasseur)
04 december: (15.00) Turn your Body to the Sun (Aliona van der Horst)
05 december: (13.00) Herr Bachmann und Seine Klasse (Maria Speth)

Tijden & Tickets

Kaartjes worden 15 minuten gereserveerd in het winkelmandje.