The Power of the Dog

Australië, 2021 / 128 minuten
Let op met kinderen tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruik
Regie: Jane Campion
Met: Benedict Cumberbatch, Kirsten Dunst en Jesse Plemons

Montana 1925. De broers Phil en George Burbank kunnen niet méér van elkaar verschillen. Phil is charismatisch maar erg wreed. George is wat stijver, kieskeurig en zachtaardig. Samen zijn ze welgestelde landeigenaren van de grootste ranch in de Montana vallei: een plek waar mannen een dominante rol spelen, de gemoderniseerde wereld flink op afstand wordt gehouden en de machtigste cowboy ooit, Bronco Henry, nog steeds vereerd wordt.

Wanneer Phil er op een dag achter komt dat George in het geheim met de lokale weduwe Rose trouwt, reageert hij op een wrede manier. Het is het begin van een meedogenloze oorlog met als doel Rose volledig te ruïneren, terwijl haar zachtaardige zoon Peter als pion wordt gebruikt.

Regisseuse Jane Campion draaide haar geweldige, nieuwe film in thuisland Nieuw-Zeeland. Het landschap is waanzinnig, de cast ijzersterk. Het op de gelijknamige roman van Thomas Savage gebaseerde The Power of the Dog is een western, thriller en psychologisch drama in een. Bij de première in Venetië regende het sterren en won ze de Zilveren Leeuw voor Beste Regie.

Tijden & Tickets

Kaartjes worden 15 minuten gereserveerd in het winkelmandje.

Recensies

★★★★☆ - NRC - ''Jane Campion is een regisseuse die als geen ander de deerniswekkende macho-man weet af te pellen. Ze doet dat ook in ‘The Power of the Dog’ weer indrukwekkend.''
★★★★☆ - Volkskrant - "Met The Power of the Dog richt Jane Campion haar vizier op de giftig mannelijke cowboyranch.''