The Truffle Hunters

Italië, 2020 / 84 minuten
Niet schadelijk / Alle leeftijdenGrof taalgebruik
Regie: Michael Dweck en Gregory Kershaw
Met: Piero Botto, Sergio Cauda en Maria Cicciù

Diep in de bossen van Piedmont, Italië jaagt een slinkende groep kwieke oude mannen met hun trouwe viervoeters op het duurste ingrediënt ter wereld: de witte truffel. Zij zijn de laatsten in hun soort, hoeders van een levenswijze die in de moderne wereld in rap tempo verdwijnt.

Met betoverend camerawerk en een meeslepende soundtrack geeft The Truffle Hunters een stijlvol en soms humoristisch inkijkje in een wereld vol obsessies en goed bewaarde geheimen. Van de absolute elite tot de harde werker en van de truffelveteraan tot de jongere generatie: iedereen is gegrepen door de delicatesse.

Met het filmen in heldere herfstkleuren zorgen regisseurs Michael Dweck en Gregory Kershaw voor een sprookjesachtige sfeer waar de harde werkelijkheid soms doorheen sijpelt. Schaarste door klimaatverandering, giftige rivaliteit onder jagers en een gladde handelaar die grove winsten pakt; er zitten donkere randjes aan dit verhaal. Maar de truffelkoorts werkt vooral aanstekelijk, mede dankzij een fijn verteltempo en het benutten van elk perspectief.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

★★★★☆ - Volkskrant - ''Zie de truffeljagers met hun hond scharrelen door het schilderachtige Noord-Italiaanse landschap.''
★★★★☆ - VPRO - ''Heerlijke documentaire waarin handjevol hoogbejaarde mannen in Noord-Italië wordt gevolgd bij het zoeken naar truffels. Een geheime wereld, waarin favoriete plekjes niet gedeeld worden met jongere generaties (zelfs niet voor heel veel geld), en de relatie met de honden – de ‘echte’ truffelzoekers – heilig is.''