The French Dispatch

Verenigde Staten, 2021 / 108 minuten
Let op met kinderen tot 9 jaarAngstGrof taalgebruik
Regie: Wes Anderson
Met: Half Hollywood

Hoofdredacteur Arthur Howitzer Jr. roept zijn redactie bij elkaar voor het maken van het laatste nummer van The French Dispatch. In het vaarwelnummer worden drie van de beste verhalen uit het blad opgenomen: over een kunstenaar die levenslang krijgt, studentenopstanden en een kidnapping die wordt opgelost door een chef-kok.

Wes Andersons nieuwste film is een tongue-in-cheek hommage aan het weekblad The New Yorker. Anderson vertelt over de scheidende redactie van een Amerikaans weekblad in een fictieve Franse stad; de drie beste verhalen uit het blad komen tot leven. Naar het schijnt heeft de regisseur van The Grand Budapest Hotel, Moonrise Kingdom en Fantastic Mr. Fox alle afleveringen van The New Yorker ingebonden op de boekenplank staan.

Bomvol bekende namen als Benicio del Toro, Adrien Brody, Tilda Swinton, Léa Seydoux, Frances McDormand, Timothée Chalamet, Lyna Khoudri, Jeffrey Wright, Mathieu Amalric, Stephen Park, Bill Murray, Owen Wilson, et cetera.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

★★★★☆ - Volkskrant - ''Met wat verfijnde slapstick hier en wat nouvelle vague daar, doordrenkt de regisseur The French Dispatch van liefde voor de Franse film.''
★★★★☆ - NRC - ''Wes Andersons ‘The French Dispatch’ is een hommage aan Frankrijk én aan The New Yorker. De film is een soort tijdschrift met necrologie, reisverslag en drie lange verhalen. Bewonderenswaardig.''