Django

Frankrijk, 2017 / 117 minuten
Let op met kinderen tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruikDiscriminatie
Regie: Etienne Comar
Met: Reda Kateb, Cécile de France en Ulrich Brandhoff

Elke avond verblijdt de briljante, zorgeloze zigeuner en jazzgitarist Django Reinhardt zijn Parijse publiek met zijn geweldige muziek. Terwijl massa’s zigeuners worden uitgebuit en zelfs vermoord worden in concentratiekampen, waant Django zichzelf veilig vanwege zijn populariteit. Maar dan wordt hij door Nazi’s gedwongen om op tournee te gaan in Duitsland, om zo de invloed van ‘negro muziek’ uit de Verenigde Staten te beperken.

Dit risico is te groot en Django ziet geen andere uitweg dan vluchten. Met hulp van een van zijn bewonderaars vertrekt hij samen met zijn zwangere vrouw en zijn moeder naar een dorpje vlakbij de Zwitserse grens. Om Zwitserland ook daadwerkelijk te betreden, blijkt lastiger dan gehoopt, want de Nazi’s zitten hem op de hielen.

Eén kort filmpje en een paar honderd foto’s bestaan er slechts van gitarist Django Reinhardt, die tijdens WOII furore maakte in de Parijse jazzwereld. Het gaf regisseur Etienne Comar ruim baan voor een vrije weergave van een bijzonder muzikaal leven.

Tijden & Tickets

  • Vr. 26 November / 20:00 uur

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!