The Silence Of The Lambs

Verenigde Staten, 1991 / 118 minuten
Let op met kinderen tot 16 jaarGeweldAngstGrof taalgebruik
Regie: Jonathan Demme
Met: Anthony Hopkins, Jodie Foster en Scott Glenn

Clarice Starling, een jonge FBI-agente, wordt op een zaak van een psychopathische seriemoordenaar gezet. Om een beter inzicht te krijgen in de zieke geest van de moordenaar besluit ze met een andere psychopaat, Dr. Hannibal Lecter, te gaan praten. FBI-agent Jack Crawford denkt dat de gevangen Lecter de antwoorden heeft op de vragen omtrent de moorden.

Regisseur Jonathan Demme gaf met zijn films blijk van een voorliefde voor buitenbeentjes en excentrieke personages, met als hoogtepunt The Silence of the Lambs. Deze thriller is een bloedstollend kat-en-muis-spel tussen een jonge vrouw en een kannibalistische psychiater. In Demmes bewerking van Thomas Harris' gelijknamige bestseller is Jodie Foster onvergetelijk als de ambitieuze FBI-agente Clarice Sterling die haar eigen angsten overwint en een huiveringwekkende seriemoordzaak oplost. Anthony Hopkins vertolkt overtuigend een monsterachtige psychopaat.

The Silence of the Lambs was een enorm succes en werd in 1992 met vijf Oscars bekroond. Beste Film, Beste Regisseur, Beste Acteur (Anthony Hopkins) en Beste Actrice (Jodie Foster) en Beste Scenario.

Bijzonderheden
In het kader van de succesvolle release van The Father (Florian Zeller) vertonen we op zaterdag 30 oktober eenmalig The Silence of the Lambs. De film waarmee Anthony Hopkins zijn eerste Oscar won en bekend werd bij het grote publiek.

Bij de hierboven te bekijken trailer willen we opmerken dat de trailer niet Nederlands ondertiteld is. We vertonen The Silence of the Lambs wel met Nederlandse ondertiteling.

Tijden & Tickets

Kaartjes worden 15 minuten gereserveerd in het winkelmandje.

Recensies

★★★★☆ - Volkskrant - ''Dat personage werd, mede door Anthony Hopkins' ge├»nspireerde, Oscarwinnende spel, prompt een iconische schurk.''