Nr. 10

Nederland, 2021 / 100 minuten
Let op met kinderen tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruik
Regie: Alex van Warmerdam
Met: Tom Dewispelaere, Hans Kesting en Anniek Pheifer

Er is niets veranderd, de wereld is nog steeds hetzelfde. Ga de straat uit, om de hoek, en alles is zoals het vroeger was. Of niet ..? Regisseur Alex van Warmerdam weet de spanning weer heerlijk op te drijven in zijn tiende film, een thriller met een zwart-humoristisch randje.

Günter, als vierjarig kind gevonden in de Duitse bossen, groeit op in een pleeggezin. Vier decennia later is zijn leven normaal: hij verdient de kost als toneelacteur, brengt tijd door met zijn dochter Lizzy en heeft een verhouding met een getrouwde vrouw. Hij begint zich pas iets af te vragen over zijn afkomst als een vreemde man op een brug slechts één woord in zijn oor fluistert.

Alex van Warmerdam is zonder twijfel een van de belangrijkste regisseurs van Nederland. Veel van zijn films werden geprezen en bekroond met een Gouden Kalf, waaronder Abel, De Noorderlingen, Ober en De laatste dagen van Emma Blank. Ook internationaal ontving Alex van Warmerdam lof, toen Borgman in 2013 geselecteerd werd voor de hoofdcompetitie van het Filmfestival van Cannes.

Bijzonderheden
Het Nederlands Filmfestival komt ook dit jaar ook weer naar Filmhuis De Spiegel toe. Geniet van twee unieke, exclusieve voorpremières in het Royal Theater van Heerlen. Op zaterdag 25 september Do Not Hesitate van Sharif Korver en op donderdag 30 november Nr. 10 van Alex van Warmerdam.

Deze voorstelling is ook onderdeel van Kijk Ons.

Tijden & Tickets

Kaartjes worden 15 minuten gereserveerd in het winkelmandje.