Do Not Hesitate

Nederland, 2021 / 87 minuten
Let op met kinderen tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruik
Regie: Shariff Korver
Met: Joes Brauers, Tobias Kersloot en Spencer Bogaert

Tijdens een vredesmissie in het Midden-Oosten zijn drie jonge soldaten, Erik, Roy en Thomas, op zichzelf aangewezen als hun militaire voertuig met pech midden in de woestijn vast komt te staan. Steeds meer losgezongen van de werkelijkheid proberen de soldaten het hoofd koel te houden.

Ze verliezen echter grip op de situatie als ze de 14-jarige Khalil ontmoeten en hij vervolgens weigert te vertrekken. Rampzalige gebeurtenissen stapelen zich op en de soldaten voelen zich gedwongen om de jongen een vijandig gebied in te volgen op zoek naar water. Hun paranoia neemt langzaam maar zeker toe. Waar leidt hij ze eigenlijk naartoe en kunnen ze hem wel vertrouwen?

Het scenario van Do Not Hesitate werd geschreven door Jolein Laarman. Hij was onder andere verantwoordelijk voor In Jouw Naam, Brozer en Kauwboy, en de film werd gedraaid door Nadim Carlsen, als cameraman tevens verantwoordelijk voor het met een Oscar genomineerde drama Gräns. Do Not Hesitate van regisseur Shariff Korver beleefde afgelopen juni zijn wereldpremière op het Tribeca Filmfestival in New York.

Bijzonderheden
Het Nederlands Filmfestival komt ook dit jaar ook weer naar Filmhuis De Spiegel toe. Geniet van twee unieke, exclusieve voorpremières in het Royal Theater van Heerlen. Op zaterdag 25 september Do Not Hesitate van Sharif Korver en op donderdag 30 november Nr. 10 van Alex van Warmerdam.

Tijden & Tickets

Kaartjes worden 15 minuten gereserveerd in het winkelmandje.