La Virgen de Agosto

Spanje, 2019 / 125 minuten
Let op met kinderen tot 12 jaarGrof taalgebruikDrugs- en/of alcoholmisbruikSeks
Regie: Jonás Trueba
Met: Vito Sanz, Itsaso Arana en Isabelle Stoffel

Madrid in augustus, de 33-jarige Eva slentert langs de straten, ontmoet oude bekenden, volslagen vreemden en, uiteindelijk, zichzelf. In de heetste zomermaand waren de inwoners van Madrid doorgaans gewend de stad voor langere tijd te verlaten op zoek naar koelere oorden in binnen- of buitenland. Uit economische motieven zagen meer en meer Madrilenen zich echter gedwongen om de vakantie in eigen stad door te brengen waar met allerlei festivals voldoende alternatief straatvertier te vinden is.

Ook de 33-jarige Eva blijft deze zomer in haar woonplaats en bekijkt die met nieuwe ogen, waarbij ze ook zichzelf opnieuw ontdekt. Regisseur Jonás Trueba brengt een ode aan zijn geboortestad via de persoonlijke zoektocht van een jonge vrouw. En passant blijkt hij meesterlijke dialogen te schrijven. Trueba's eerdere film La Reconquista (2016), met dezelfde actrice in de hoofdrol, staat momenteel op Netflix en kunnen we ook warm aanbevelen.

La Virgen de Agosto voelt als een aangenaam zomerse wandeling door de Spaanse hoofdstad.

Bijzonderheden
La Virgen de Agosto is Spaans gesproken en Engels ondertiteld.

Tijden & Tickets

Kaartjes worden 15 minuten gereserveerd in het winkelmandje.

Recensies

★★★★☆ - De Filmkrant - ''De alledaagsheid waarmee de poëzie van een stad in zijn meest ongedwongen maand hier gebracht wordt, op het moment dat nog even niks hoeft, maakt La Virgen de Agosto tot de ultieme zomerfilm, die uitkomt op het ultieme zomermoment, begin augustus. Het straalt de fijne rust uit van een AirBnB huren en jezelf de omgeving eigen maken. Een film om te gaan kijken en om na afloop met een grote omzwervende omweg door eigen stad naar huis te wandelen.''