Jazz on a Summer's Day

Verenigde Staten, 1959 / 83 minuten
Niet schadelijk / Alle leeftijden
Regie: Bert Stern
Met: Louis Armstrong, Mahalia Jackson en Gerry Mulligan

1958: Newport, Rhode Island is het zomerse decor voor het jaarlijkse jazzfestival in dit kleine stadje aan de oostkust van de Verenigde Staten. Behalve een registratie van de optredens van muzikale grootheden als Louis Armstrong, Thelonious Monk, Mahalia Jackson en Chuck Berry, schetst Jazz on a Summer's Day ook een pakkend tijdsbeeld van de stijlvolle Amerikaanse jaren vijftig.

Regisseur en gelouterd fotograaf Bert Stern, onder meer bekend van zijn werk met Marilyn Monroe, maakte gebruik van zijn ervaring met intieme portretfotografie en creƫerde hierdoor een nieuwe stijl van concertregistratie. Niet met wide shots, maar dicht op de huid en in close-up legde hij de artiesten vast, en filmde met dezelfde passie ook de bezoekers, de omgeving en toevallige passanten. Dit laatste geeft naast een hommage aan de muziek ook een prachtig beeld van de bezoekers van het festival.

Jazz on a Summer's Day - wordt opnieuw uitgebracht en is volledig gerestaureerd - is de perfecte remedie voor iedereen die de afgelopen maanden snakte naar festivals en concerten.

Bijzonderheden
Bij de hierboven te bekijken trailer willen we opmerken dat de trailer niet Nederlands ondertiteld is. We vertonen de documentaire wel met Nederlandse ondertiteling.

Tijden & Tickets

Kaartjes worden 15 minuten gereserveerd in het winkelmandje.

Recensies

★★★★☆ - NRC - ''Wereldberoemde jazzfilm blijft heerlijk om te zien.''