Zappa

Verenigde Staten, 2020 / 129 minuten
Let op met kinderen tot 12 jaarGrof taalgebruikSeks
Regie: Alex Winter
Met: David Bowie, Paul McCartney en Mick Jagger

Frank Zappa (1940 - 1993) was een muzikaal vernieuwer met een maatschappijkritische en scherp analytische kijk op de wereld, een enigmatische rockster en een van de belangrijkste componisten van de tweede helft van de 20ste eeuw. Tijdens zijn leven bracht hij meer dan zestig albums uit en na zijn dood liet hij, naast vier kinderen en een echtgenote, een indrukwekkend archief na onder de noemer The Vault.

Regisseur Alex Winter kreeg voor deze langverwachte documentaire onbeperkt toegang tot de optredens, interviews, familietaferelen en animatiefilmpjes en verkent het privéleven achter de gigantische muzikale carrière. Het project omvat duizenden uren zorgvuldig gedigitaliseerd beeld en geluid (mede mogelijk gemaakt door een crowdfunding onder meer dan 10.000 Zappa fans) en leidde tot een fascinerend portret met nog nooit eerder vertoond materiaal.

Zappa maakt je nieuwsgieriger naar deze charismatische, humoristische, en intense persoonlijkheid, die het in de jaren negentig nog tegen presidentskandidaat George Bush had willen opnemen. Hij overleed in 1993, op 52-jarige leeftijd. Het archief werd geopend. Wat een geluk voor ons.

Bijzonderheden
De voorstelling van woensdag 04 augustus is de laatste gelegenheid deze film bij ons te zien.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

★★★★☆ - Volkskrant - ''Een fraai biografisch portret: Zappa. Er zijn de laatste tijd meer indrukwekkende muziekdocu’s uitgebracht, maar dit is zeker niet de minste.''
★★★★☆ - Trouw - ''Zappa is een gracieuze documentaire over muzikale eigenheimer Frank Zappa.''