To the Moon

Ierland, 2020 / 76 minuten
Let op met kinderen tot 9 jaarAngstGrof taalgebruik
Regie: Tadhg O'Sullivan
Met: Maan

Een filmische ode aan de maan, van de pionierstijd tot nu, in tien hoofdstukken over liefde, gekte, verlangen, verlies en onschuld. Volle maan, halve maan, wassende maan. In al haar gestalten boeit het koude hemellichaam de mens en To the Moon legt die fascinatie vast. Er is misschien niets universeler dan naar de maan kijken.

Zolang mensen op aarde rondlopen, heeft onze naaste metgezel de nachtelijke verbeelding gevoed. De maan is voorgesteld als de bron van liefde, dood, dromen en geboorte. Ze is een utopie geweest voor onze dystopische planeet: ze is verantwoordelijk gehouden voor van alles, terecht of onterecht, van waanzin tot vruchtbaarheid, van de getijden tot de mysterieuze reis van paling over de oceanen.

To the Moon volgt de cyclus van één volledige maanfase. Het resultaat is een collage van liefdesverhalen, liederen van verlangen, mythen, dromen en nachtmerries. De documentaire is samengesteld uit archiefbeelden in filmarchieven waaronder de collectie van het Eye Filmmuseum, maanopnamen in films van bekende regisseurs en bij maanlicht gemaakte filmopnamen over de vijf continenten. Een ronduit unieke documentaire.

Bijzonderheden
Twee bijzondere documentaires over de maan. Volle maan, halve maan, wassende maan. In al haar gestalten boeit het koude hemellichaam de mens. Op 21 juli dit jaar is het ruim vijftig jaar geleden dat de mens voet op de maan zette. Tijd om de maan in het zonnetje te zetten.

25 juli: (16.30) Apollo 11 (Todd Douglas Miller)
25 juli: (19.00) To the Moon (Tadhg O'Sullivan)

Voordeelticket*: Spiegelpashouders: € 10,- / Geen Spiegelpashouders: € 15,-

* = Inclusief een gratis consumptie in de pauze tussen de twee documentaires in.

Mochten er bezoekers zijn die slechts één van de documentaires willen zien dan is dat geen enkel probleem.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

★★★★★ - NRC - ''De maan speelt de hoofdrol in een wonderschone film, een ode aan een universeel symbool voor dromers en slapelozen.''