Apollo 11

Verenigde Staten, 2019 / 93 minuten
Niet schadelijk / Alle leeftijden
Regie: Todd Douglas Miller
Met: Neil Armstrong, Buzz Aldrin en Michael Collins

Op 21 juli afgelopen jaar is het 50 jaar geleden dat de mens voet op de maan zette. In 1969 bereikte de missie met Apollo 11 haar doel en leefde de hele wereld mee met de astronauten Neil Armstrong, Buzz Aldrin en Michael Collins. Een onvergetelijk moment dat op 25 juli op spectaculaire wijze opnieuw te beleven is in de indrukwekkende documentaire Apollo 11 van regisseur Todd Douglas Miller.

Met niet eerder vertoond en digitaal gerestaureerd beeld wordt de kijker in het Royal Theater meegevoerd naar deze historische missie. Samengesteld uit herontdekt 70mm archiefbeeld en uit meer dan 11.000 uur geluidsopnames, neemt de documentaire de kijker rechtstreeks mee naar het hart van de meest gevierde missie van NASA die Neil Armstrong en Buzz Aldrin tot internationale helden maakte. Aldrin en Armstrong daalden in de maanlander Eagle af naar het maanoppervlak, terwijl Collins achterbleef in het ruimtevaartuig Columbia dat rond de maan cirkelde.

Een spectaculaire herbeleving van de gedenkwaardige dagen en uren in juli 1969 vanuit het zicht van de astronauten, het team in Mission Control en de miljoenen toeschouwers op de grond, toen de mensheid een gigantische sprong in de toekomst maakte. Apollo 11 won op het Sundance Film Festival de Documentary Special Jury Award for Editing.

Bijzonderheden
Twee bijzondere documentaires over de maan. Volle maan, halve maan, wassende maan. In al haar gestalten boeit het koude hemellichaam de mens. Op 21 juli dit jaar is het ruim vijftig jaar geleden dat de mens voet op de maan zette. Tijd om de maan in het zonnetje te zetten.

25 juli: (16.30) Apollo 11 (Todd Douglas Miller)
25 juli: (19.00) To the Moon (Tadhg O'Sullivan)

Voordeelticket*: Spiegelpashouders: € 10,- / Geen Spiegelpashouders: € 15,-

* = Inclusief een gratis consumptie in de pauze tussen de twee documentaires in.

Mochten er bezoekers zijn die slechts één van de documentaires willen zien dan is dat geen enkel probleem.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

★★★★★ - Algemeen Dagblad - ''De zenuwen van de astronauten, het besef dat de reis drijft op decennia oude techniek waarbij een lostrillend schroefje dodelijke gevolgen kan hebben, het teamwork; je hart bonst overuren. Je kan je na afloop bijna niet voorstellen dat we dit historische evenement uit 1969 voldoende op waarde hebben geschat zónder Millers Apollo 11.''