Les Enfants d'Isadora

Frankrijk, 2019 / 84 minuten
Regie: Damien Manivel
Met: Agathe Bonitzer, Manon Carpentier en Julien Dieudonné

Les Enfants d'Isadora vertonen we met Engelse ondertiteling in samenwerking met het schrit_tmacher festival.

De wereldberoemde Amerikaanse danser en choreograaf Isadora Duncan werd niet alleen bekend om haar baanbrekende werk, maar ook vanwege de tragische dood van haar twee kinderen in 1913. Haar verdriet verwerkte ze in het dansstuk Mother, dat gaat over verlies en leegte.

Regisseur en danser Damien Manivel volgt vier vrouwen bij hun pogingen om deze choreografie ieder op hun eigen wijze tot leven te brengen en te doorgronden: de jonge, beeldschone danser Agathe Bonitzer, de choreograaf Marika Rizzi en haar pupil Manon Carpentier die het syndroom van Down heeft en de gepensioneerde choreograaf Elsa Wolliaston, die de hoofdrol speelde in Manivels korte film The Lady with the Dog.

De vrouwen worden met een geduldige, liefdevolle camera gevolgd op de soms frustrerende en ontroerende zoektocht naar de essentie van de dans, waarbij ze worden geconfronteerd met verlies en verdriet in hun eigen levens. Manivel won met zijn film de prijs voor beste regisseur op het filmfestival in Locarno.

Bijzonderheden
Het schrit_tmacher festival is in 1995 als experiment in Aken begonnen maar heeft inmiddels een vaste plaats ingenomen in het culturele leven van het grensgebied met voorstellingen in Heerlen en Aken. Het dansfestival biedt een opwindende mix aan dansstijlen, gezelschappen en choreografen vanuit de hele wereld.

Schrittmacher

Tijden & Tickets

Kaartjes worden 15 minuten gereserveerd in het winkelmandje.