True Mothers

Japan, 2020 / 140 minuten
Let op met kinderen tot 9 jaarAngst
Regie: Naomi Kawase
Met: Arata Iura, Hiromi Nagasaku, Taketo Tanaka

Satoko en haar man hebben het goed, maar het lukt niet om zwanger te worden. Ze besluiten voor adoptie in aanmerking te willen komen. Zo worden ze de ouders van Asato, een jongetje geboren uit een onstuimige puberliefde. Jaren later komt hun gezinsgeluk onder spanning te staan als een onbekende jonge vrouw zich aandient en beweert Asato's echte moeder te zijn. Satoko gaat de confrontatie met deze Hikari aan. Wie is ze en wat is er destijds gebeurd?

Na An en Still the Water keert de gerenommeerde Japanse regisseuse Naomi Kawase terug met een ontroerend verhaal over familie en moederschap. Warm, menselijk, genuanceerd en met een perfect gevoel voor dat wat ons leven waarde geeft.

Gebaseerd op een roman van Mizuki Tsujimura en met de herkenbare visuele kracht van Naomi Kawase, die de film een unieke intensiteit geeft. True Mothers maakte deel uit van de officiƫle selectie van Cannes 2020 en was de officiƫle Japanse inzending voor de Oscars.

Bijzonderheden
De voorstelling van zondag 04 juli is de laatste gelegenheid deze film bij ons te zien.

Tijden & Tickets

Kaartjes worden 15 minuten gereserveerd in het winkelmandje.

Recensies

★★★★☆ Algemeen Dagblad - "Alles is even breekbaar in het diep melancholische True Mothers, van de voorzichtigheid in vertellen tot de karakters zelf. Tranen worden niet getrokken, die vloeien in de finale heel vanzelfsprekend.''
★★★★☆ De Telegraaf - "Regisseuse Naomi Kawase gaat met een voelbare sympathie om met beide kanten van het verhaal.''