Undine

Duitsland, 2020 / 90 minuten
Let op met kinderen tot 9 jaarAngstGrof taalgebruik
Regie: Christian Petzold
Met: Paula Beer, Franz Rogowski en Maryam Zaree

“Als je weggaat, moet je dood”. Met deze woorden laat de schijnbaar onbewogen Undine Johannes achter op een Berlijns terras, net nadat hij gezegd heeft niet met haar verder te willen. Undine is historica en gids, gespecialiseerd in de stadsontwikkeling van Berlijn en ze gaat naar haar werk. Tijdens haar volgende pauze valt ze halsoverkop voor beroepsduiker Christoph, als ze samen door een merkwaardig ongeluk doorweekt tussen de scherven en vissen van een uit elkaar gespat aquarium belanden. Voor hen beiden gaat een nieuwe wereld open, vol liefde en vertrouwen.

Met dit moderne sprookje herinterpreteert de gelauwerde Christian Petzold (Barbara) – een van de belangrijkste regisseurs uit Duitsland – op een fascinerende manier de mythe van de waternimf Undine of Ondine, die boven water maar op één manier kan overleven: door de menselijke liefde. Het Duitse drama met hoofdrollen voor Paula Beer (Werk ohne Autor) en Franz Rogowski (In den Gängen) werd geselecteerd voor de hoofdcompetitie van het filmfestival van Berlijn. Undine won daar de Fipresci prijs en Paula Beer won heel terecht de Zilveren Beer voor haar rol als Undine.

Bijzonderheden
De voorstelling van vrijdag 25 juni is de laatste gelegenheid deze film bij ons te zien.

Tijden & Tickets

Kaartjes worden 15 minuten gereserveerd in het winkelmandje.

Recensies

★★★★☆ De Volskrant - "De negende film van de Duitse meestercineast Christian Petzold maakt wederom veel indruk."
★★★★☆ NRC - "Deze cerebrale overpeinzing over de mythe van Undine en de kleine zeemeermin kan je ook gewoon als bitterzoet liefdessprookje tot je nemen: best knap."