Adoration

België, 2019 / 98 minuten
Let op met kinderen tot 9 jaarAngst
Regie: Fabrice du Welz
Met: Thomas Gioria, Fantine Harduin en Benoît Poelvoorde

De twaalfjarige Paul speelt graag in de bossen nabij de psychiatrische inrichting waar zijn moeder werkt. Op een dag ontmoet hij de jonge patiënt Gloria, die keer op keer probeert te ontsnappen. De staf van de kliniek zegt dat zij gevaarlijk is en stemmen in haar hoofd hoort. Na een incident slaan Paul en Gloria op de vlucht. Gloria wil graag naar Bretagne, waar haar opa woont. Samen met Paul gaat ze op pad, eerst lopend, later per bootje.

Adoration is een lyrisch gefilmde roadmovie dwars door de Ardennen, een streek waar regisseur Fabrice du Welz al eerder twee films situeerde. Onderweg komt het jonge stel verschillende mensen tegen en krijgt de gevoelige Paul te maken met Gloria's onvoorspelbare gedrag. Zijn ontluikende gevoelens passen perfect bij de sfeer die Fabrice du Welz oproept. Paul redt aan het begin van de film een vogeltje, maar kan hij ook Gloria redden?

Bijzonderheden
De voorstelling van 27 december is de laatste gelegenheid deze film bij ons te zien.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

★★★★☆ Knack Focus - ''Een regisseur maakt maar één film in zijn leven', zei Jean Renoir ooit. 'Dan breekt hij die in stukken en maakt hij hem nog een keer.' Het is een these die voor veel goede filmmakers geldt, en dus ook voor Fabrice du Welz. Zelden zagen de Ardennen er zo mooi uit.''