Kom Hier Dat Ik U Kus

België/Nederland, 2020 / 100 minuten
Let op met kinderen tot 12 jaarAngst
Regie: Niels van Koevorden en Sabine Lubbe Bakke
Met: Tanya Zabarylo, Valentijn Dhaenens en Olivia Landuyt

Mona is negen jaar oud als haar moeder bij een auto-ongeluk komt te overlijden. Haar vader Vincent krijgt al snel een nieuwe vriendin Marie, die het gezin inkomt als vervangende moeder en alle aandacht opeist. Mona maakt er op haar manier maar het beste van, want ze wil niet dat dit nieuwe gezin ook uit elkaar valt. Ze voelt zich verantwoordelijk en doet er alles aan om het te laten slagen, ook al gaat dat ten koste van zichzelf. Het wordt haar manier van leven.

De roman ‘Kom hier dat ik u kus’ van Griet Op de Beeck werd binnen een week na verschijning een bestseller en won diverse prijzen. De verfilming die tijdens het Nederlands Film Festival de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek kreeg uitgereikt, is het speelfilmdebuut van Sabine Lubbe Bakker en Niels van Koevorden die eerder internationaal furore maakten met de documentaire Ne Me Quitte Pas, die met een Gouden Kalf werd bekroond. De hoofdrollen worden gespeeld door een Vlaamse sterrencast.

Bijzonderheden
De voorstelling van maandag 21 juni is de laatste gelegenheid deze film bij ons te zien.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

★★★★☆ Filmkrant - ''Na hun bejubelde documentaire Ne Me Quitte Pas bewijzen regisseursduo Sabine Lubbe Bakker en Niels van Koevorden zich opnieuw.''
★★★★☆ Volkskrant - ''Kom Hier Dat Ik U Kus is een overtuigende en terecht prijswinnende Griet Op de Beeck-verfilming.''