De Avonturen van Pietje Bell

Nederland, 1964 / 83 minuten
Niet schadelijk / Alle leeftijden
Regie: Henk van der Linden
Met: Mathieu Consten, Cor van der Linden en Frits van Wenkop

Pietje Bell en zijn kornuiten hebben besloten om een circus op te richten en zetten al doende de boel op stelten. De circusvoorstelling is een groot succes, maar wanneer Pietje gaat optreden als goochelaar ontstaat er brand en vlucht het publiek gillend naar buiten. Pietje en Engeltje slagen erin het brandje te blussen en gaan er vandoor. Ze belanden op de schuit van de dieven Teun en Klok, worden gevangen gezet maar weten te ontsnappen én de dieven bij de commissaris van politie op te brengen. Tante Cato slaakt een zucht van verlichting.

Regisseur Henk van der Linden geldt als de pionier van de Nederlandse kinderfilm: tussen 1952 en 1985 maakte hij een veertigtal lange speelfilms, veelal gebaseerd op bekende kinderboeken en stripverhalen zoals De avonturen van Dik Trom, Sjors en Sjimmie en Billy Turf. De eigenzinnige Henk van der Linden was niet alleen regisseur maar allround vakman: voor De Avonturen van Pietje Bell trad hij zowel als producent, scenarist, decorontwerper, cameraman en editor op.

Bijzonderheden
In het weekend van 12 en 13 december zet Filmhuis De Spiegel in samenwerking met CineSud Henk van der Linden in het zonnetje, met onder andere vertoningen van Vier Rakkers en een Oude Jeep, De Avonturen van Pietje Bell en de documentaire Henk van der Linden, Pionier van de Nederlandse Kinderfilm.

Acteur Jeu Consten die Pietje Bell speelt zal zaterdag 12 december een inleiding geven bij De Avonturen van Pietje Bell.

Zaterdag 12 december:
- Vier Rakkers en een Oude Jeep (14.00 uur)
- Henk van der Linden, Pionier van de Nederlandse Kinderfilm (17.00 uur)
- De Avonturen van Pietje Bell (20.00 uur)

Zondag 13 december:
- Avonturen van Pietje Bell (14.00 uur)
- Henk van der Linden, Pionier van de Nederlandse Kinderfilm (16.00 uur)
- Vier Rakkers en een Oude Jeep (19.00 uur)

Voordeelticket zaterdag of zondag: Spiegelpashouders: € 16,50 / Geen Spiegelpashouders: € 22,50

Mochten er bezoekers zijn die slechts één van de drie films willen zien dan is dat geen enkel probleem.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!