Vier Rakkers en een Oude Jeep

Nederland, 1959 / 89 minuten
Niet schadelijk / Alle leeftijden
Regie: Henk van der Linden
Met: Jos van der Linden, Nico Kwerreveld en Tonny van Schendel

Oom Joris, een arme schoenmaker, en zijn vrouw Marie ontvangen bericht van de notaris dat zij een boerderij in Limburg hebben geërfd. Er is echter een hypotheek op de bezitting, afgegeven door makelaar Bol. En Bol heeft plannen: hij weet dat op de landerijen die bij de boerderij horen, een nieuwe mijn zal komen, waardoor de grond enorm veel waard wordt. Bol bewerkt Oom Joris de boerderij te verkopen, maar die weigert. Na zijn verhuizing naar de boerderij loopt de spanning hoog op. De kinderen Jessie en Jos en de Duitse herdershond Tarzan schieten te hulp.

Vier rakkers en een Oude Jeep werd uitgebracht onder de slagzin 'Een film vol kolder en kattenkwaad'. Het was de tiende jeugdfilm van Henk van der Linden, pionier van de Nederlandse kinderfilm. Henk van der Linden maakte tussen 1952 en 1985 38 lange speelfilms, veelal gebaseerd op bekende kinderboeken en stripverhalen zoals 'De avonturen van Dik Trom', 'Sjors en Sjimmie' en 'Billy Turf'. Van der Lindens films staan bekend als oer-Hollandse kluchten, met volop slapstick, actie en achtervolgingen. De deugd wordt beloond, het kwaad gestraft: de boeven krijgen altijd op hun donder van de jonge, goed geluimde helden.

Bijzonderheden
In het weekend van 12 en 13 december zet Filmhuis De Spiegel in samenwerking met CineSud Henk van der Linden in het zonnetje, met onder andere vertoningen van Vier Rakkers en een Oude Jeep, De Avonturen van Pietje Bell en de documentaire Henk van der Linden, Pionier van de Nederlandse Kinderfilm.

Zaterdag 12 december:
- Vier Rakkers en een Oude Jeep (14.00 uur)
- Henk van der Linden, Pionier van de Nederlandse Kinderfilm (17.00 uur)
- De Avonturen van Pietje Bell (20.00 uur)

Zondag 13 december:
- Avonturen van Pietje Bell (14.00 uur)
- Henk van der Linden, Pionier van de Nederlandse Kinderfilm (16.00 uur)
- Vier Rakkers en een Oude Jeep (19.00 uur)

Voordeelticket zaterdag of zondag: Spiegelpashouders: € 16,50 / Geen Spiegelpashouders: € 22,50

Mochten er bezoekers zijn die slechts één van de drie films willen zien dan is dat geen enkel probleem.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!