Those Who Feel the Fire Burning

Griekenland/Nederland, 2014 / 74 minuten
Let op met kinderen tot 12 jaarAngstDrugs- en/of alcoholmisbruik
Regie: Morgan Knibbe

Een groep vluchtelingen probeert per boot illegaal Europa binnen te komen. Plotseling steekt een storm op. De hel breekt los als een oude man overboord slaat. Zijn bewustzijn glijdt naar een andere, donkere en hallucinerende dimensie. Voortgedreven door een mysterieuze kracht en wanhopig op zoek naar zijn geliefden, ervaart zijn ziel de alledaagse werkelijkheid van vele aangespoelde vluchtelingen aan de grens van het vermeende paradijs, Europa.

De geest van de oude man observeert mensen op straat die als honden worden weggejaagd, volgt een illegale arbeider en een verslaafde moeder en bezoekt overvolle vluchtelingenkampen. Terwijl hij door dit niemandsland dwaalt, denkt de oude man na over de zin van zijn bestaan.

Those Who Feel the Fire Burning verbeeldt op onconventionele en poëtische wijze een belangrijk sociaal probleem: het uitzichtloze bestaan van vluchtelingen aan de rand van Europa.

Bijzonderheden
In samenwerking met Amnesty International afdeling Parkstad Limburg, Andreaskerk Heerlerbaan, Heerlen Mondiaal, Humanistisch Verbond Zuid-Limburg en Platform Vluchtelingenbelangen Europa.

Tijden & Tickets

Kaartjes worden 15 minuten gereserveerd in het winkelmandje.

Recensies

★★★★★ Volkskrant - "Verbluffend debuut. Het ene indrukwekkende, onbevattelijke beeld volgt naadloos op het andere.'"
★★★★☆ NRC - "Een film die alleen tot zijn recht komt op een groot doek – en met volledige aandacht. En de film is dat ook waard."