Strike a Pose

Nederland, 2016 / 85 minuten
Niet schadelijk / Alle leeftijdenGrof taalgebruik
Regie: Ester Gould en Reijer Zwaan
Met: Carlton Wilborn, Jose Guitierez en Kevin Alexander Stea

In 1990 worden zeven jonge dansers door Madonna gecast voor haar spraakmakende Blond Ambition Tour. Hun reis wordt vastgelegd in een van de meest succesvolle documentaires ooit: Truth or Dare – In Bed with Madonna (1991). Al gauw groeien Madonna’s trotse dansers uit tot iconen van seksuele vrijheid. Wild, onbezonnen en amper twintig, laten ze de wereld zien wat het betekent om jezelf te durven zijn.

Als zelfverklaarde moeder van haar dansers gebruikt Madonna de film om haar boodschap over homorechten en de strijd tegen aids te verkondigen. Nu, 25 jaar later, nemen de dansers ons mee terug achter de schermen en onthullen ze de werkelijkheid over hun levens tijdens en na de tour. Strike a Pose is een aangrijpende film over het overwinnen van schaamte en het gevecht dat nodig is om te zijn wie je bent.

Bijzonderheden
Sinds 1988 is het op 01 december 'Wereld AIDS Dag' en wordt er wereldwijd aandacht gevraagd voor HIV en AIDS. Op deze dag vertoont Filmhuis De Spiegel de documentaire Strike a Pose van Ester Gould en Reijer Zwaan. In samenwerking met Werkgroep Wereld Aids Dag Limburg.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!