Parradox

Nederland, 2010 / 90 minuten
Let op met kinderen tot 16 jaarGrof taalgebruikSeks
Regie: In-soo Radstake
Met: Pim de la Parra, Paul Verhoeven en Willeke van Ammelrooy

In deze persoonlijke documentaire over het leven van de controversiële regisseur Pim de la Parra belicht regisseur In-Soo Radstake de veelzijdige regisseur in een levensfase vol ingrijpende veranderingen. Centraal staan films, vrouwen, ego en geld - belangrijke thema's voor de eigenzinnige Pim de la Parra. De documentaire toont niet alleen diens leven, maar ook de filmwereld van de jaren zestig tot de jaren negentig. Parradox toont een enfant terrible met een ongelooflijke veerkracht, energie en wijsheid die continu laveert tussen genialiteit en gekte.

Pim de la Parra gaf de Nederlandse film een gezicht en was en is een inspiratiebron voor velen. Een opkomende regisseur kijkt met respect en kritische nieuwsgierigheid naar een icoon van de Nederlandse film en schildert tegelijk een lang verwacht portret van een van de kleurrijkste regisseurs van Nederland. Acteurs, producenten, regisseurs en familieleden geven hun ongezouten mening over de Surinaams-Nederlandse filmpionier.

Parradox werd op het IDFA genomineerd in de categorie Beste Nederlandse Documentaire. De documentaire telt tal van bekende gezichten, onder wie Willeke van Ammelrooy, Frans Bromet, Alejandro Agresti, Paul Verhoeven, Erik de Bruyn, Thom Hoffman, Sylvia Kristel, Kenneth Herdigein, Hugo Metsers Sr., Paul Ruven, Nouchka van Brakel, Liz Snoyink en Frans Weisz.

Het verhaal over het succes, de ondergang en de wederopstanding van de legendarische Surinaams-Nederlandse regisseur Pim de la Parra.

Bijzonderheden
In het kader van 45 jaar onafhankelijkheid van Suriname vertonen we in samenwerking met CineSud op zaterdag 28 november Wan Pipel van Pim de la Parra en Parradox van In-soo Radstake. Regisseur In-soo Radstake zal beide films inleiden en naderhand vragen beantwoorden uit het publiek.

Double bill:
- Parradox (In-soo Radstake) (18.00 uur)
- Wan Pipel (Pim de la Parra) (20.30 uur)

Voordeelticket*: Spiegelpashouders: € 11,- / Niet Spiegelpashouders: € 15,-

Mochten er bezoekers zijn die slechts één van de twee films willen zien dan is dat geen enkel probleem.Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!