Wolfwalkers

Ierland, 2020 / 103 minuten
Let op met kinderen tot 6 jaarGeweldAngst
Regie: Tomm Moore en Ross Stewart
Met: de stemmen van Sean Bean, Honor Kneafsey en Eva Whittaker

In een magisch Ierland wonen Wolfwalkers. Je herkent ze aan hun fonkelend rode haar en grote ogen. Zij kunnen niet alleen praten met wolven, maar ook wonden genezen en zelf in een wolf veranderen. Mensen denken dat Wolfwalkers hen beschermen tegen de wolven, maar eigenlijk is het andersom. Het zijn de wolven en de natuur die bescherming nodig hebben.

Als leerling-jager Robyn met haar vader naar Ierland reist, om de laatste wolven te doden, leert ze Mebh kennen. Mebh blijkt een Wolfwalker te zijn, net als haar moeder. Wanneer haar moeder spoorloos verdwijnt, gaan Robyn en Mebh op zoek naar haar. Robyn wordt steeds verder meegezogen in een betoverende wereld.

Wolfwalkers wordt sinds zijn première op het Filmfestival van Toronto de hemel in geprezen en gezien als dé grote kanshebber voor de Oscars (2021). Het zou een terechte bekroning zijn voor regisseur Tomm Moore en zijn studio Cartoon Saloon die eerder al respectievelijk twee (Song of the Sea en The Secret of Kells) en drie Oscarnominaties (The Breadwinner) voor hun vorige films binnen sleepten.

Een bijzonder spannend en adembenemend mooi avontuur, vol van magie, Keltische mythes, vriendschap en liefde voor de natuur, dat zowel kinderen als volwassenen zal betoveren.

Bijzonderheden
Wolfwalkers wordt in Nederland uitgebracht in zowel de originele versie als in een Nederlandstalige versie. Filmhuis De Spiegel vertoont de originele versie. Warm aanbevolen voor volwassenen én jonge liefhebbers vanaf 6 jaar.

De voorstelling van donderdag 10 juni is de laatste gelegenheid deze film bij ons te zien.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

★★★★☆ Volkskrant - "Elke lijn, cirkel, kras en kleurtoets is even verrukkelijk in Wolfwalkers, dat ook nog eens flink weet te ontroeren: zelden sneed het gehuil van wolven zo door merg en been."
★★★★☆ NRC - "Wolfwalkers is verrassend, ontroerend en opmerkelijk gestileerd."