Kajillionaire

Verenigde Staten, 2020 / 105 minuten
Niet schadelijk / Alle leeftijdenGrof taalgebruik
Regie: Miranda July
Met: Evan Rachel Wood, Debra Winger en Gina Rodriguez

Theresa en Robert hebben hun dochter 26 jaar lang getraind in de zwendelarij. Hun plannetjes zijn vaak slecht uitgedacht en daardoor weinig succesvol. Als Robert hulp van buitenaf inroept voor hun volgende klus, komt hun schijnbaar harmonieuze gezinsleven op losse schroeven te staan. Onconventionele en ontroerende komedie die op het afgelopen filmfestival van Sundance een grote hit was.

Regisseuse Miranda July (Me and You and Everyone We Know) is een veelzijdig talent met een lange staat van dienst. Ze is schrijver, performance artist en regisseur met inmiddels drie speelfilms op haar naam. Alle drie kleinschalige verhalen waarin de hoofdpersonages moeite hebben zich staande te houden in de wereld om hen heen. July’s filmstijl kenmerkt zich door haar aparte gevoel voor humor, de kleurrijke vormgeving, de verrassende verhaallijnen en de eigenzinnige personages. Daardoor blijven haar films na afloop nog lang nazinderen.

Bijzonderheden
De voorstelling van 16 december is de laatste gelegenheid deze film bij ons te zien.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

★★★★☆ VPRO - "Het verhaal is hartverscheurend, maar de film heeft een onstuitbaar hoopvolle toon en zit vol met humor en aandoenlijke details.'"
★★★★☆ NRC - "Kajillionaire biedt een absurde variant op het zwendelgezin dat we kennen uit Gouden Palm-winnaars als Shoplifters en Parasite."