Rocks

Groot-Brittannië, 2019 / 93 minuten
Let op met kinderen tot 6 jaarGeweldGrof taalgebruik
Regie: Sarah Gavron
Met: Bukky Bakray, Kosar Ali en D'angelou Osei Kissiedu

De Brits-Nigeriaanse Shola – ook wel ‘Rocks’ genoemd – is vijftien jaar. Volgens de docenten op school moet ze gaan nadenken over haar toekomst, maar ze is vooral bezig met wat zich in haar thuissituatie afspeelt. Haar vader is overleden en nadat haar moeder plotseling vertrekt, neemt Rocks de zorg van haar jongere broertje Emmanuel op zich. Gelukkig staat ze er niet helemaal alleen voor en wordt ze omringd door haar vriendinnen.

Rocks is een levendig portret van een groepje tienermeiden met diverse achtergronden uit Oost-Londen. Regisseuse Sarah Gavron omringde zich met getalenteerde vrouwelijke crewleden, onder wie Hélène Louvart, die eerder het camerawerk verzorgde voor Alice Rohrwachers Lazzaro Felice. Schrijvers Theresa Ikoko en Claire Wilson werkten intensief samen met de jonge hoofdrolspelers en gebruikten hun inbreng voor het scenario. Een grimmig, maar vaak ook vrolijk en hoopvol verhaal over opgroeien in een wereldstad. Na de wereldpremière in Toronto reisde Sarah Gavron met Rocks naar het IFFR, waar de film werd omarmd door pers en publiek.

Bijzonderheden
De voorstelling van 18 oktober is de laatste gelegenheid deze film bij ons te zien.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

★★★★★ VPRO - "Het verhaal is hartverscheurend, maar de film heeft een onstuitbaar hoopvolle toon en zit vol met humor en aandoenlijke details.'"
★★★★☆ Trouw - "Rocks is een verfrissende hommage aan alle jonge vrouwen die, ondanks de nodige tegenwind, blijven stuiteren van energie."