Lara

Duitsland, 2019 / 98 minuten
Niet schadelijk / Alle leeftijden
Regie: Jan Ole Gerster
Met: Corinna Harfouch, Tom Schilling en Volkmar Kleinert

Vandaag is het Lara’s zestigste verjaardag en de dag waarop haar zoon Viktor een pianorecital zal geven met een eigen compositie. Hij is echter het huis en zijn veeleisende moeder ontvlucht en laat ook die dag niets van zich horen. Haar pogingen tot contact worden tegengewerkt door familieleden die haar duidelijk maken dat ze Viktor met rust moet laten. Uit wanhoop koopt ze de laatste concertkaarten op en deelt die uit aan oude bekenden. Het wordt een dag en avond vol bijzondere ontmoetingen en verrassingen.

Lara is een aangrijpend maar ook een genuanceerd verhaal over een veeleisende moeder. Regisseur Jan Ole Gerster, bekend van onder andere Oh Boy, die we overigens een aantal jaren geleden hebben vertoond in Filmhuis De Spiegel, is een van Duitslands meest gewaardeerde jonge regisseurs. In zijn nieuwste film worden de hoofdrollen verzorgd door Corinna Harfouch (Der Untergang) en Tom Schilling (Werk ohne Autor). Lara kreeg inmiddels meerdere prijzen op internationale filmfestivals waaronder de Speciale Juryprijs op het Karlovy Vary International Film Festival en de Fipresci prijs op het Munich Filmfestival. De film werd eind vorig jaar met veel succes in de Duitse bioscopen uitgebracht.

Bijzonderheden
De voorstelling van 04 november is de laatste gelegenheid deze film bij ons te zien.

Tijden & Tickets

Kaartjes worden 15 minuten gereserveerd in het winkelmandje.

Recensies

★★★★☆ NRC - "Wat is dat toch met manipulatieve moeders in de film? Lara is er weer zo eentje die haar eigen falen op haar zoon projecteert. Aanrader."
★★★★☆ Filmtotaal - "De opbouw is uitmuntend en het spel van Corinna Harfouch is fantastisch. De onvoorspelbaarheid en de vele neuroses van de kettingrokende Lara komen in de kleinste details tot uiting in het spel van Harfouch."