Babyteeth

Australië, 2019 / 118 minuten
Let op met kinderen tot 12 jaarAngstGrof taalgebruikDrugs- en/of alcoholmisbruikSeks
Regie: Shannon Murphy
Met: Eliza Scanlen, Toby Wallace en Emily Barclay

Henry en Anna’s grootste nachtmerrie wordt werkelijkheid wanneer hun 16-jarige dochter ernstig ziek blijkt. Wanneer Milla en de rebelse Moses elkaar bij toeval ontmoeten, ontstaat er direct een bijzondere band tussen de twee tegenpolen. Haar ouders zijn in shock door de komst van Milla’s nieuwe vriendje, maar gooien alle pedagogische strategieën overboord om hun dochter gelukkig te zien. Met niets meer te verliezen stort Milla zich op het leven, maar hoe ver ga je voor de liefde?

Babyteeth werd geselecteerd voor de competitie van het Filmfestival van Venetië, waar Toby Wallace de prijs won voor Beste Nieuw Acteertalent. Ook de talentvolle Eliza Scanlen behoort tot de nieuwe lichting veelbelovende actrices; ze was eerder te zien in de HBO serie Sharp Objects en in Greta Gerwig’s film Little Women. Na het regisseren van het derde seizoen van de hitserie Killing Eve, reisde Shannon Murphy voor Babyteeth af naar het International Film Festival Rotterdam, waar de film werd omarmd door het publiek.

Bijzonderheden
De voorstelling van 24 oktober is de laatste gelegenheid deze film bij ons te zien.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

★★★★☆ NRC - "Babyteeth had een goede kans kunnen hebben om als kleine film die schijnbaar uit het niets komt de wereld te veroveren, zoals dat eerder gebeurde met films als Little Miss Sunshine en Juno. De film is er origineel, charmant en krachtig genoeg voor."
★★★★☆ VPRO - "Babyteeth is een prachtig, aangrijpend maar nooit sentimenteel of voorspelbaar familiedrama waarin ondanks het zware onderwerp ook veel te lachen valt."