Paradise Drifters

Nederland, 2020 / 85 minuten
Let op met kinderen tot 12 jaarGeweldAngstGrof taalgebruikDrugs- en/of alcoholmisbruikSeks
Regie: Mees Peijnenburg
Met: Tamar van Waning, Jonas Smulders en Bilal Wahib

De dakloze jongeren Yousef, Chloe en Lorenzo hebben in hun jonge levens al flink wat te verduren gehad. Yousef (Bilal Wahib) is net 18 geworden en moet de jeugdzorginstelling verlaten, maar heeft geen familie om naar terug te keren. Chloe (Tamar van Waning) is ongewenst zwanger en is op zoek naar een uitweg. Lorenzo (Jonas Smulders) wil met drugssmokkel snel geld verdienen om zijn broer te helpen. Alle drie willen ze niets liever dan ontsnappen aan hun situatie.

Door een toevallige ontmoeting vertrekken ze gezamenlijk naar Zuid-Europa. Ondanks de verschillende problemen waar ze individueel mee kampen, vinden ze tijdens deze reis onverwacht vertrouwen en geborgenheid bij elkaar; iets waar ze hun hele leven al naar op zoek zijn. Maar aan het echte leven valt moeilijk te ontsnappen en alles loopt anders dan verwacht.

Paradise Drifters werd begin dit jaar geselecteerd voor de filmfestivals van Rotterdam en Berlijn en is een rauw en hoopgevend speelfilmdebuut van Mees Peijnenburg, met indringende personages die je in het hart raken.

Bijzonderheden
De voorstelling van 07 oktober is de laatste gelegenheid deze film bij ons te zien.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

★★★★☆ Volkskrant - "Dat Paradise Drifters ondanks alles in hen blijft geloven, is wat de film zo gedenkwaardig en gevoelig maakt."
★★★★☆ VPRO - "Fragmentarisch verteld, waardoor de hand van de regisseur altijd voelbaar is, maar zo mooi gedoseerd dat de lotgevallen van het drietal je al vanaf de eerste minuten aangrijpen."