One Day

Hongarije, 2018 / 99 minuten
Niet schadelijk / Alle leeftijdenGrof taalgebruik
Regie: Zsófia Szilágyi
Met: Zsófia Szamosi, Leó Füredi en Ambrus Barcza

De debuutfilm van de Hongaarse regisseuse Zsófia Szilágyi is een film over ouderschap en over moeders die altijd maar weer voor hun gezin kiezen. Anna heeft het met drie kinderen, een man, een baan en financiële stress chronisch druk. Ze komt haar afspraken en beloftes na, regelt en onthoudt van alles voor iedereen. Door de hectische dagen spreekt ze haar man echter weinig. Ze voelt aan alles dat ze hem aan het verliezen is maar tijd om over de situatie na te denken is er simpelweg niet.

One Day is een portret van een huwelijk in zwaar weer en de tijdsdruk waarmee veel ouders te kampen hebben. Anna, die haar man van overspel verdenkt, moet vrijwel alles in haar eentje opknappen. Daar slaagt ze in door simpelweg nooit te versagen. Huwelijk, kinderen, werk: samen vormen ze een marathon waar geen einde aan komt. Zsófia Szilágyi studeerde film en tv aan de Filmacademie in Boedapest. Haar eerste lange speelfilm werd geselecteerd voor het prestigieuze filmfestival van Cannes en won daar heel terecht de Fipresci-prijs van de internationale filmkritiek.

Bijzonderheden
De voorstelling van 16 september is de laatste gelegenheid deze film bij ons te zien.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

★★★★☆ Volkskrant - "Fantastisch commentaar ook, op de druk die op moderne, multitaskende ouders ligt, over hoe een leven met kleine kinderen een relatie kan ondermijnen. Razend knap gedaan."