True History of the Kelly Gang

Australië, 2019 / 124 minuten
Let op met kinderen tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruikSeks
Regie: Justin Kurzel
Met: George MacKay, Charlie Hunnam en Russell Crowe

Australië, 19e eeuw. Ned Kelly (George MacKay) is van jongs af aan in de leer bij de beroemde struikrover Harry Power (Russell Crowe). Wanneer zijn moeder gearresteerd wordt, neemt Ned geen genoegen meer met het overvallen van kleine postkoetsen. Ned verzamelt een groep rebellen om zich heen om een opstand te plannen tegen de Britse overheersers. Een onvermijdelijke clash tussen de vrijbuiters en autoriteiten lijkt in de maak.

Regisseur Justin Kurzel verfilmt in True History of the Kelly Gang de gelijknamige beroemde roman van Peter Carey; een meeslepend verhaal over de ‘rise and fall’ van de legendarische Australische schurk. De film speelt met de machtsrelaties tussen de Britten en de Australiërs en de historische ongrijpbaarheid van de figuur Ned Kelly. Was hij een antikoloniale Robin Hood die zich afzette tegen Britse onderdrukkers, een anarchist in een jurk of gewoon een gewelddadige crimineel?

Bijzonderheden
De voorstelling van 23 september is de laatste gelegenheid deze film bij ons te zien.

Tijden & Tickets

Kaartjes worden 15 minuten gereserveerd in het winkelmandje.

Recensies

★★★★☆ Volkskrant - "Justin Kurzels film over de Australische outlaw Ned Kelly is aangenaam ontregelend."
★★★★☆ he Hollywood Reporter - "The Robin Hood-like renegade hero of the Antipodean common man, Ned Kelly gets a ripping reinvention in director Justin Kurzel’s feverish punk Western, a raw rebel yell of a movie that combines visceral violence with a kind of delirious, scrappy poetry."