Gli Anni Più Belli

Italië, 2020 / 129 minuten
Grof taalgebruikDrugs- en/of alcoholmisbruikSeks
Regie: Gabriele Muccino
Met: Pierfrancesco Favino, Micaela Ramazzotti en Kim Rossi Stuart

Gli Anni Più Belli (“de mooiste jaren”) is een zomerse Italiaanse film over vriendschap, familie en het leven, waarin we vier vrienden volgen gedurende 40 jaar. Giulio (Pierfrancesco Favino), Gemma (Micaela Ramazzotti), Paolo (Kim Rossi Stuart) en Riccardo (Claudio Santamaria) zijn sinds hun jeugd in de jaren '80 hecht bevriend. Samen groeien ze op, gaan ze door de puberteit en worden ze volwassen. Ze delen momenten van liefde en succes, maar kennen ook tijden van teleurstellingen.

Naarmate de jaren verstrijken verliezen de vier vrienden elkaar regelmatig uit het oog, om elkaar steeds weer terug te vinden. Hun vriendschap ontvouwt zich in de schaduw van de Italiaanse geschiedenis van de laatste vier decennia. Na het succes van A Casa Tutti Bene uit 2018 keert regisseur Gabriele Muccino terug in het filmhuis met Gli Anni Più Belli. Het is een Italiaanse zomerfilm, waarmee liefhebbers van het Italiaanse landschap en de cultuur volop aan hun trekken komen. In Italië is de film een grote hit.

Tijden & Tickets

Kaartjes worden 15 minuten gereserveerd in het winkelmandje.

Recensies

★★★★☆ De Telegraaf - "Gli Anni Più Belli is bovenal Italiaans: met veel handengewapper, luidruchtige discussies met de snelheid van mitrailleurvuur en een zon die alle herinneringen – zelfs de meest pijnlijke – in een gouden licht zet. In het Land van de Laars werd de film een heuse hit, bij ons lijkt dát wat te hoog gegrepen. Toch blijft het ook hier prettig omzien in melancholie."