Pinocchio

Italië, 2019 / 125 minuten
Let op met kinderen tot 9 jaarAngst
Regie: Matteo Garrone
Met: Roberto Benigni, Federico Ielapi en Rocco Papaleo

Wanneer houtsnijder Geppetto uit een blok hout een pop maakt gebeurt er iets magisch. De brutale pop begint te praten en kan lopen, rennen en eten zoals elke kleine jongen. Gepetto noemt hem Pinocchio en voedt hem op als zijn eigen zoon.

Maar Pinocchio vindt het lastig om braaf te zijn. Hij is snel afgeleid en tuimelt van het ene ongeluk in het andere terwijl hij wordt misleid, gekidnapt en achterna gezeten door bandieten in een wereld vol fantasierijke wezens. Van de buik van een gigantische vis, tot speelgoedland en het veld der wonderen. Zijn trouwe vriendin de fee probeert hem te laten inzien dat zijn grote droom, een echte jongen worden, alleen uit kan komen als Pinocchio zijn gedrag verandert.

In deze nieuwe vertelling van het klassieke sprookje keert regisseur Matteo Garrone na Gomorra en Dogman terug naar de wortels van het originele Pinocchioverhaal. Met deze baanbrekende verfilming creëert hij een fantasiewereld van mysterie en verwondering, vol stralende, grappige en ontroerende momenten. De avonturen van Pinocchio weerklinken in elke echo van de Italiaanse taal en cultuur.

Bijzonderheden
Pinocchio wordt in Nederland uitgebracht in zowel de originele versie als in een Nederlandstalige versie. Filmhuis De Spiegel vertoont de originele versie. Aanbevolen voor volwassenen én jonge liefhebbers vanaf 9 jaar.

Tijden & Tickets

Kaartjes worden 15 minuten gereserveerd in het winkelmandje.

Recensies

★★★★☆ NRC - "De Italiaanse regisseur Matteo Garrone blijft dicht bij de bron in zijn versie van Pinocchio. Dat levert een fraaie, spannende film op."
★★★★☆ Trouw - "We wachten al sinds 1883, maar nu is er een echte Pinocchio. Hier komt het jongetje pas echt tot leven."