Madre

Spanje, 2019 / 128 minuten
Let op met kinderen tot 12 jaarGeweldAngstGrof taalgebruik
Regie: Rodrigo Sorogoyen
Met: Marta Nieto, Jules Porier en Alex Brendemühl

Tien jaar zijn verstreken sinds de Spaanse Elena haar destijds zesjarige zoon Iván voor het laatst sprak. Een verontrustend telefoontje van haar verdwaalde kind, helemaal alleen op een strand op zoek naar zijn vader. Sindsdien woont Elena op de plek waar Iván toen was, aan de Franse Atlantische kust, vlakbij de grens met Spanje. Ze runt er een strandtent en het lijkt of ze haar leven heeft opgepakt. Ze kijkt eindelijk weer vooruit, maar wordt tegelijkertijd het verleden ingetrokken als ze de Franse tiener Jean tegenkomt die haar in zijn voorkomen sterk doet denken aan haar zoon. Hun contact maakt veel los bij henzelf en iedereen om hen heen.

Madre is een nagelbijtend psychologisch drama van de Spaanse regisseur en scenarioschrijver Rodrigo Sorogoyen - waarvan Que Dios nos perdone en El Reino eerder al in Filmhuis De Spiegel te zien waren. Het is Sorogoyen’s derde samenwerking met schrijver Isabel Peña, met intense cinematografie van Álex de Pablo.

Madre werd positief ontvangen door de internationale pers op het afgelopen Filmfestival van Venetië en heeft een glansrol voor de Spaanse actrice Marta Nieto die haar complexe innerlijke strijd op aangrijpende wijze neerzet en de kijker regelmatig van spanning de adem laat inhouden. Ook overtuigt Jules Portier als de jonge Jean, met de zo kenmerkende tegenstrijdige tieneremoties.

Tijden & Tickets

Kaartjes worden 15 minuten gereserveerd in het winkelmandje.

Recensies

★★★★☆ Volkskrant - "Meeslepend relaas over ouderschap, verlies en de troebele natuur van menselijke relaties."
★★★★★ De Protagonisten - "Zonder twijfel een van de betere films van 2020 en met zekerheid de zomerfilm van 2020."