Un homme et une femme

Frankrijk, 1966 / 102 minuten
Niet schadelijk / Alle leeftijden
Regie: Claude Lelouch
Met: Anouk Aimée, Jean-Louis Trintignant, Pierre Barouh

Weduwe Anne Gauthier en weduwnaar Jean-Louis Duroc zijn allebei eenzame dertigers. Jean-Louis is autocoureur van beroep en Anne is scriptgirl bij de film. Ze ontmoeten elkaar wanneer ze hun kinderen op de kostschool bezoeken en tussen de twee bloeit al snel iets moois op. Maar hun pijnlijke liefdesverleden blijft voor wrijving zorgen, ondanks de warme gevoelens die ze voor elkaar koesteren. Allebei zijn ze bang om weer gekwetst te worden, maar ondertussen brandt het verlangen naar de ander heviger dan ooit.

Zeg Jean-Louis Trintignant, zeg Anouk Aimée en je hebt het over twee iconen van de Franse film. Ruim vijftig jaar geleden vormden ze een hartstochtelijk liefdespaar in Claude Lelouchs klassieker Un Homme et une Femme. De film won destijds de Gouden Palm van Cannes, Oscars voor beste buitenlandse film en beste originele scenario, en betekende Lelouch' doorbraak naar het grote publiek.

Misschien wel een van de mooiste liefdesfilms ooit gemaakt, over een romance die opbloeit vol aantrekken, afstoten en alles daartussen. Zoals ook in het echte leven een relatie nooit verloopt als in een Hollywoodfilm. De film, met een iconische soundtrack van Francis Lai, won in 1966 de Gouden Palm in Cannes, en is onlangs prachtig gerestaureerd. Omdat regisseur Claude Lelouch hoofdrolspelers Anouk Aimée en Jean-Louis Trintignant na vijftig jaar weer samenbracht voor Les plus belles Années d’une Vie (ook in Filmhuis De Spiegel te zien) vertonen we deze klassieker met veel plezier.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!