Never Rarely Sometimes Always

Verenigde Staten, 2020 / 101 minuten
Let op met kinderen tot 12 jaarGrof taalgebruikSeks
Regie: Eliza Hittman
Met: Sidney Flanigan, Talia Ryder en Théodore Pellerin

Autumn (Sidney Flanigan) en Skylar (Talia Ryder) zijn nichtjes en hartsvriendinnen. De 17-jarige Autumn wordt op een dag geconfronteerd met een zwangerschap. Vanwege een gebrek aan steun in haar omgeving kan ze dit geheim moeilijk delen. Alleen haar nichtje en beste vriendin Skylar begrijpt haar situatie en zonder veel woorden met elkaar te wisselen besluit zij direct om Autumn te helpen. Echter wat te doen? Met het adres van een kliniek in Brooklyn op zak reizen ze samen de staatsgrens over naar New York. Het wordt een emotionele reis waarbij ze meer leren over vriendschap, moed en medeleven.

Never Rarely Sometimes Always is een intiem portret over twee tienermeiden, die opgroeien in het landelijke Pennsylvania en dat is geschreven en geregisseerd is door Eliza Hittman. De film ging in wereldpremière tijdens het filmfestival van Sundance, waar de film bekroond werd met een speciale juryprijs. Vervolgens won de film een maand later ook nog de Grote Prijs van de Jury tijdens het filmfestival van Berlijn. Wat ons betreft een terechte bekroning voor een subliem geacteerd tienerdrama boordevol rake observaties van het tienerleven.

Tijden & Tickets

Kaartjes worden 15 minuten gereserveerd in het winkelmandje.

Recensies

★★★★☆ Volkskrant - "Dit fraaie, realistische en door beide debuterende hoofdrolspelers Sidney Flanigan en Talia Ryder subliem geacteerde kleinood, vol rake observaties over de levens van twee tienermeisjes."
★★★★☆ AD - "Het resulteert in een hartverwarmend filmdrama dat zo realistisch mogelijk wordt verteld. De pijn, onzekerheid en angst is voortdurend van het gezicht van Autumn, een sublieme vertolking van nieuwkomer Sidney Flanigan, af te lezen."