Once Upon a Time in the West

Italië, 1968 / 165 minuten
Let op met kinderen tot 12 jaarGeweld
Regie: Sergio Leone
Met: Henry Fonda, Charles Bronson en Claudia Cardinale

Na drie iconische producties met Clint Eastwood (A Fistful of Dollars; For a Few Dollars More en The Good, the Bad and the Ugly) koos regisseur Sergio Leone de Italiaanse actrice Claudia Cardinale als protagonist naast drie doorleefde westernmannen: slechterik Henry Fonda, enigmatische redder in de nood Charles Bronson en Jason Robards als de stoer vent. Inzet is de strijd om een stuk grond langs het traject van de spoorbaan. Jill McBain (Claudia Cardinale) weigert haar bezit op te geven na de brute moord op haar man en drie kinderen.

Sergio Leone maakte van Once Upon a Time in the West een filmische opera met de weidse shots en close-ups. In de fenomenale openingsscène gebruikt hij allerlei kleine details uit de omgeving, inclusief het geluid en de stilte daarvan. Tegelijkertijd introduceert hij in de beginscène Charles Bronson als de inmiddels iconische Harmonica, die voordat hij schiet eerst op zijn mondharmonica speelt. Ook de prachtige muziek is een essentieel onderdeel van Once Upon a Time in the West. Ennio Morricone componeerde vooraf de muziek voor de film en draaide deze tijdens het filmen. Zo bracht Sergio Leone de acteurs in de juiste stemming en bepaalde deels het ritme van het camerawerk en de montage.

Vanwege het overlijden van de legendarische componist Ennio Morricone, vertonen we eenmalig de gerestaureerde klassieker Once Upon a Tme in the West waarvoor hij de iconische filmmuziek verzorgde.

Bijzonderheden
Bij de hierboven te bekijken trailer willen we opmerken dat de trailer niet Nederlands ondertiteld is. We vertonen de film wel met Nederlandse ondertiteling.

Tijden & Tickets

Kaartjes worden 15 minuten gereserveerd in het winkelmandje.