Honey Boy

Verenigde Staten, 2019 / 94 minuten
Let op met kinderen tot 12 jaarGeweldAngstGrof taalgebruikDiscriminatie
Regie: Alma Har'el
Met: Shia LaBeouf, Lucas Hedges en Noah Jupe

De twaalfjarige Otis heeft een zeer moeizame verstandhouding met z’n manipulatieve, alcoholistische vader. Deze voormalige rodeoclown, die de carrière van zijn zoon begeleidt, droomde zelf ooit van de showbusiness, maar kwam terecht in de criminaliteit. Dat eist zijn tol als Otis tien jaar later een succesvol acteur is.

Honey Boy is geregisseerd door Alma Har'el naar een scenario van Shia LaBeouf, gebaseerd op zijn veelbewogen ervaringen als jonge acteur en zijn complexe relatie met zijn vader. Shia LaBeouf laat op semi-autobiografische wijze zien hoe hij als tiener beroemd werd om vervolgens als volwassene in een afkickkliniek te belanden.

Noah Jupe en Lucas Hedges spelen Otis Lort tijdens verschillende stadia van een hectische acteercarrière. Shia LaBeouf gaat de uitdagende en therapeutische rol aan om een versie van zijn eigen vader te spelen, een voormalig rodeoclown en crimineel. Artiest en muzikant FKA twigs maakt haar filmdebuut als de buurvrouw en geestverwant van de jonge Otis in het motel waar ze wonen.

Het debuut van regisseuse Alma Har'el is een unieke samenwerking tussen filmmaker en onderwerp dat onderzoekt hoe kunst een therapeutische werking kan hebben en verbeelding hoop kan geven. De film is grappig, pijnlijk en aangrijpend en behoorde tot de hoogtepunten van het afgelopen filmfestival van Sundance

Tijden & Tickets

Kaartjes worden 15 minuten gereserveerd in het winkelmandje.

Recensies

★★★★☆ Volkskrant - "Muziek en camerawerk zorgen voor een dromerige sfeer, maar de dialogen – goed geschreven door LaBeouf, die ook met verve de rol van Otis’ vader speelt – zijn rauw en raak."
★★★★☆ Telegraaf - "Debuterend regisseur Alma Har’el slaagt er echter in om niet alleen de hunkering van Otis naar liefde en aandacht voelbaar te maken, maar tevens de desillusies en het onvermogen van diens vader."
★★★★☆ NRC - "Niet geheel vrij van zelfmedelijden, maar in zijn intensiteit overtuigt deze verknipte vader-zoonfilm volledig."