Stamping ground

Nederland, 1970 / 92 minuten
Let op met kinderen tot 12 jaarDrugs- en/of alcoholmisbruik
Regie: George Sluizer
Met: Dr. John, David Gilmour en Carlos Santana

In 1970 reisden talloze bekende bands als The Byrds, Pink Floyd, Jefferson Airplane, Canned Heat en Santana af naar het Kralingse Bos in Rotterdam voor het Holland Pop Festival; het Nederlandse antwoord op het wereldberoemde Woodstockfestival uit 1969. Naar schatting trok het evenement zo’n honderdvijftigduizend muziekliefhebbers en het was het eerste grote popfestival dat op het Europese continent gehouden werd.

George Sluizer en co-regisseur Jason Pohland maakten een uitgebreide beeldregistratie van het muziekfestival, daartoe bijgestaan door meerdere cameramensen, waaronder Jan de Bont. De camera’s zijn bij het hart van de actie, op het podium. Maar er wordt ook gefilmd vanuit een helikopter, en andere collega’s bevinden zich met hun camera’s op het veld tussen het publiek, dat ontegenzeglijk peace, love & happiness uitstraalt. De muziekoptredens en sfeerbeelden zijn versneden met enkele interviews met de aanwezige bandleden, die al net zo bezig blijken met vrede, liefde en spiritualiteit als hun publiek.Bijzonderheden
Ter ere van het 50 jarig jubileum wordt de volledig digitaal gerestaureerde muziekdocumentaire opnieuw uitgebracht. Het enige muziekfestival dat deze zomer wel doorgaat.

De voorstelling van 15 juli is de laatste gelegenheid deze film bij ons te zien.

Tijden & Tickets

Kaartjes worden 15 minuten gereserveerd in het winkelmandje.

Recensies

★★★★☆ NRC - "Stamping Ground’: sfeervolle tijdscapsule over ‘Kralingen’"