Do the right Thing

Verenigde Staten, 1989 / 120 minuten
Let op met kinderen tot 16 jaarGeweldDiscriminatie
Regie: Spike Lee
Met: Danny Aiello, Ossie Davis en Spike Lee

Het is de heetste tijd van het jaar in Bedford-Stuyvesant, Brooklyn. In deze voornamelijk zwarte wijk, runt Sal, een Italiaanse immigrant, met zijn zonen Pino en Vito al jaren een succesvolle pizzeria. Pino is echter een racist en een herrieschopper. Hij ergert er zich bijvoorbeeld voortdurend aan dat zijn vader de plaatselijke dronkaard Mayor zijn dagelijkse dollar gunt voor het schoonvegen van het trottoir. Eigenlijk zou Pino dat geld zelf willen opstrijken, maar dan zonder de bezem ter hand te nemen...

Spike Lee vestigde met Do the right Thing zijn naam als geëngageerd regisseur en acteur die recht voor zijn mening uitkomt, zonder zijn gevoel voor humor te verliezen. Muziek speelt altijd een belangrijke rol in zijn films; Rosie Perez opent Do the right Thing dansend op het niets aan de verbeelding overlatende ‘Fight the Power’ van Public Enemy. Spike Lee is inmiddels een van de bekendste regisseurs uit de Afro-Amerikaanse gemeenschap.

Ter gelegenheid van de dertigste verjaardag van Do the right Thing verzorgde The Criterion Collection in Amerika de restauratie. De digitale restauratie herstelt het kleurbereik, contrast, helderheid en textuur van de beelden. De restauratie werd goedgekeurd door cameraman Ernest Dickerson. Moderne klassieker.

Bijzonderheden
Twee films over rassenhaat, de multiculturele samenleving en bovenal tolerantie. Is er veel veranderd in Amerika sinds de eerste vertoning van Do the Right Thing? En hoe zit het met Europa?

Voordeelticket*: Spiegelpashouders: € 10,- / Geen Spiegelpashouders: € 15,-

* = Inclusief een gratis consumptie in de pauze tussen de twee films in.

Mochten er bezoekers zijn die slechts één van de films willen zien dan is dat geen enkel probleem.'

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!