Les Misérables

Frankrijk, 2019 / 102 minuten
Let op met kinderen tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruik
Regie: Ladj Ly
Met: Damien Bonnard, Alexis Manenti en Djebril Zonga

Om dichter bij zijn zoontje te kunnen zijn, verhuist politieagent Stéphane naar Parijs. Op patrouille met een anti-criminaliteitsbrigade in de wijk Montfermeil is hij verrast door de spanningen tussen de diverse groepen aldaar. Nog minder voorbereid is hij op het corrupte gedrag van collega-agenten Chris en Gwada. Dan raken de drie betrokken bij een – aanvankelijk klein – conflict dat totaal escaleert. Tot overmaat van ramp worden hun handelingen gefilmd door een drone.

Regisseur Ladj Ly situeerde zijn protestfilm in dezelfde wijken waar Victor Hugo’s beroemde vertelling Les Misérables zich afspeelt. In dit politiedrama grijpt Ladj Ly vooral terug op zijn herinneringen aan de rellen van 2005, die Parijs in vuur en vlam zetten.

Les Misérables is een explosief stadsportret met invloeden van Spike Lee’s Do the right Thing. Ladj Ly’s speelfilmdebuut bleef niet onopgemerkt en werd winnaar van de Juryprijs in Cannes en meerdere Césars waaronder Beste Film.

Bijzonderheden
Twee films over rassenhaat, de multiculturele samenleving en bovenal tolerantie. Is er veel veranderd in Amerika sinds de eerste vertoning van Do the Right Thing? En hoe zit het met Europa?

Voordeelticket*: Spiegelpashouders: € 10,- / Geen Spiegelpashouders: € 15,-

* = Inclusief een gratis consumptie in de pauze tussen de twee films in.

Mochten er bezoekers zijn die slechts één van de films willen zien dan is dat geen enkel probleem.'

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

★★★★☆ Limburger - "’De spanning is de hele film te snijden en dat maakt deze Les Misérables minstens zo meeslepend en authentiek als zijn beroemde geschreven voorganger van Victor Hugo. Beide verhalen stellen sociaal onrecht en rebellie vlijmscherp aan de kaak."
★★★★☆ Volkskrant - "Les Misérables is een explosieve liefdesverklaring aan een wereld die doorgaans wordt genegeerd"